Hírek

aug 08

Két évtizednyi lehetőség nyomában │ Budapest Design Week 2023

Az idei Budapest Design Week tematikájához kapcsolódva előadásunk két évtizednyi lehetőséget tárgyal majd, ezen belül is a Nyugati pályaudvar sínkanyonjának és környezetének revitalizációjáról szól.
Stúdiónk az elmúlt 22 évben rengeteg erőfeszítést tett a Nyugati pályaudvartól a Dózsa György útig terjedő sínkanyon és környékének rendezésére.
Terézváros nyugati határát a Váci út és a Lehel út adja. Ahogyan a vasút fokozatosan visszaadta a városnak az üzemi területeit, egyre nyilvánvalóbbá vált az összekötés igénye a „sínkanyon” által kettéosztott kerületrészek között.
A területről való gondolkodásunk az elmúlt 25 évben organikusan fejlődött, tervezési munkáink olyan tapasztalatokkal szolgáltak, melyekkel az alapkoncepció tovább finomodott, jóllehet az alapvetései (kerületrészek összekötése, városi erővonalak és gyalogos tengelyek, épületek és terek rehabilitációja) továbbra is változatlanok. Ezt az örökséget adnánk át a város építészetére nyitottak számára, bízván, hogy a jövő a városlakók valós igényeire reflektálhat.
A program a Budapest Design Week hivatalos eseményeként valósul meg.
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: fintarch@fintastudio.hu
A program a Budapest Design Week 2023 fesztivál programsorozatának része. A fesztivál védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács. A rendezvénysorozat központi helyszíne a Néprajzi Múzeum új épülete.